Barigoule van Zomergroenten met Verse Kruiden

Een kleurrijk gerecht van Barigoule met zomergroenten, zoals witte asperges, artisjokken, wortels, shiitake-paddenstoelen en lente-uitjes, geserveerd op een levendig bord in een frisse, moderne keuken met lichtgroene accenten en veel natuurlijk licht.

Barigoule van Zomergroenten met Verse Kruiden

Een kleurrijk zomers groentegerecht met artisjokken, asperges en paddenstoelen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 blaadjes basilicum
  • 150 g paddenstoelen bijv. melkzwam of shiitake
  • 1 takje bonenkruid
  • 1 takje tijm
  • 24 blanke asperges
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 jonge wortels
  • 8 baby-artisjokken
  • 8 eetlepels droge witte wijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 8 lente-uitjes alleen witte gedeelte, 8 cm
  • 8 kleine witte uitjes
  • Het sap van een halve citroen
  • Peper
  • Zout

Instructies

Voorbereiding:

  • Schil de artisjokken, verwijder de buitenste bladeren en snijd de puntjes af.
  • Snijd de artisjokken in de lengte doormidden en week ze in water met citroensap.
  • Schil de asperges, verwijder de houterige delen en snijd ze in stukken.
  • Pel de witte uitjes en lente-uitjes, gebruik 8 cm van het witte gedeelte.
  • Maak de paddenstoelen schoon.

Bereiding:

  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
  • Voeg de in plakjes gesneden wortels en witte uitjes toe.
  • Bruin de uitjes op laag vuur.
  • Pers twee teentjes knoflook en voeg dit samen met de tijm, bonenkruid en een snufje zout toe aan de pan.
  • Dek af en laat 15 minuten sudderen.
  • Meng in een kom 3 eetlepels olijfolie, een gekneusd teentje knoflook, peper en gehakte basilicum tot een smeuïg mengsel.
  • Doe de artisjokken en lente-uitjes in de pan met wortels en witte uitjes.
  • Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
  • Voeg de asperges toe en kook alles nog 10 minuten.
  • Bak de paddenstoelen op hoog vuur in een beetje olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat uitlekken.
  • Controleer of alle groenten gaar zijn en voeg de paddenstoelen toe.

Afwerking:

  • Meng het stoofvocht met het basilicum-knoflookmengsel en kruid de saus.
  • Verdeel de groenten over vier warme borden.
  • Giet de saus over de groenten en versier met verse kruiden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst België
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick