Barigoule van Zomergroenten met Verse Kruiden
Een kleurrijk zomers groentegerecht met artisjokken, asperges en paddenstoelen.
Equipment
Ingrediënten
- 12 blaadjes basilicum
- 150 g paddenstoelen bijv. melkzwam of shiitake
- 1 takje bonenkruid
- 1 takje tijm
- 24 blanke asperges
- 3 teentjes knoflook
- 4 jonge wortels
- 8 baby-artisjokken
- 8 eetlepels droge witte wijn
- 8 eetlepels olijfolie
- 8 lente-uitjes alleen witte gedeelte, 8 cm
- 8 kleine witte uitjes
- Het sap van een halve citroen
- Peper
- Zout
Instructies
Voorbereiding:
- Schil de artisjokken, verwijder de buitenste bladeren en snijd de puntjes af.
- Snijd de artisjokken in de lengte doormidden en week ze in water met citroensap.
- Schil de asperges, verwijder de houterige delen en snijd ze in stukken.
- Pel de witte uitjes en lente-uitjes, gebruik 8 cm van het witte gedeelte.
- Maak de paddenstoelen schoon.
Bereiding:
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
- Voeg de in plakjes gesneden wortels en witte uitjes toe.
- Bruin de uitjes op laag vuur.
- Pers twee teentjes knoflook en voeg dit samen met de tijm, bonenkruid en een snufje zout toe aan de pan.
- Dek af en laat 15 minuten sudderen.
- Meng in een kom 3 eetlepels olijfolie, een gekneusd teentje knoflook, peper en gehakte basilicum tot een smeuïg mengsel.
- Doe de artisjokken en lente-uitjes in de pan met wortels en witte uitjes.
- Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Voeg de asperges toe en kook alles nog 10 minuten.
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur in een beetje olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Laat uitlekken.
- Controleer of alle groenten gaar zijn en voeg de paddenstoelen toe.
Afwerking:
- Meng het stoofvocht met het basilicum-knoflookmengsel en kruid de saus.
- Verdeel de groenten over vier warme borden.
- Giet de saus over de groenten en versier met verse kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 5 g