Basilicum-Feta Rol met Tomatensaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak fillobladerdeeg 250 g, diepvries
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 zakjes verse basilicum à 15 g
  • 200 g fetakaas
  • 225 g magere kwark
  • 1 scharreleierdooier
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 20 g knoflookbieslook
  • 50 g boter of margarine
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 6 tomaten
  • ¾ dl medium dry sherry
  • Extra boter of margarine om in te vetten

Instructies

Voorbereiding:

  • Laat het fillobladerdeeg ca.
  • 2 uur van tevoren ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Laat ze afkoelen.
  • Hak de basilicum fijn en snijd de fetakaas in stukjes.
  • Meng in een keukenmachine de fetakaas, kwark en eierdooier tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met zout, peper en voeg de helft van de bieslook en basilicum toe.

Bereiding:

  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Vet de taartvorm in.
  • Leg een kaasdoek op het aanrecht.
  • Verdeel de helft van de vellen fillobladerdeeg over de doek, bestrijk met gesmolten boter en herhaal dit voor nog twee lagen.
  • Bestrooi de bovenste laag met paneermeel en de resterende basilicum.
  • Verdeel het kaasmengsel en de geroosterde pijnboompitten over het fillobladerdeeg en vouw het geheel met behulp van de doek tot een rol.
  • Plaats de rol met de naad naar beneden in de taartvorm en bestrijk royaal met gesmolten boter.
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Pureer de tomaten in een keukenmachine en kook dit met de sherry in een pan gedurende ongeveer 8 minuten op hoog vuur.
  • Zeef de tomatensaus en voeg de resterende bieslook toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Afwerking:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak de rol in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de rol 5 minuten rusten en snijd deze vervolgens in 4 punten.
  • Serveer met de warme tomatensaus en een gemengde salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Assyrtiko uit Griekenland past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 522 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 21 g | Vet: 35 g | Zout: 2.1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij / Vegetarisch