Basilicum Kaasfondue met Notenciabatta en Groenten
Ingrediënten
- ½ zak panklare broccoli 300 g
- ½ courgette
- 1 ciabatta con noci afbakbrood
- 1 pak kaasfondue 400 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook deze naar wens beetgaar of laat ze rauw.
- Was de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes.
- Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing in 6-8 minuten af.
- Smelt in een braadpan of speciale caquelon de inhoud van het pak kaasfondue op hoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
- Roer af en toe.
- Snijd de ciabatta in stukjes.
- Pluk de steeltjes van de basilicum en snijd het blad in reepjes.
- Roer de basilicum door de gesmolten kaasfondue.
- Zet de fondue op een rechaud op tafel.
Serveersuggestie:
- Serveer de basilicum kaasfondue met de ciabatta, broccoli en courgette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze basilicum kaasfondue met notenciabatta en groenten past perfect bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 800 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g