Basilicum Knoflooksaus
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein uitje
- 2 dl crème fraîche
- 1½ dl runderbouillon
- Bosje basilicum
- Klontje boter
- Bindmiddel allesbinder of maïzena
- Peper
- Zout
Instructies
- Snipper het uitje fijn en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Smelt een klontje boter in een steelpannetje en fruit de knoflook en het uitje.
- Voeg de crème fraîche en runderbouillon toe, breng het mengsel aan de kook en laat het kort doorkoken.
- Voeg de basilicumblaadjes toe en gebruik een staafmixer om de saus te pureren tot een glad mengsel.
- Bind de saus met een bindmiddel (allesbinder of maïzena) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat het nog even goed doorkoken.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Serveer de basilicum knoflooksaus als smaakvol bijgerecht bij vlees, vis of groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Pas de dikte van de saus aan naar jouw voorkeur door meer of minder bindmiddel toe tevoegen.