Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Basilicum Knoflooksaus-Receptenplein.nl

Basilicum Knoflooksaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein uitje
  • 2 dl crème fraîche
  • dl runderbouillon
  • Bosje basilicum
  • Klontje boter
  • Bindmiddel allesbinder of maïzena
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snipper het uitje fijn en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Smelt een klontje boter in een steelpannetje en fruit de knoflook en het uitje.
  • Voeg de crème fraîche en runderbouillon toe, breng het mengsel aan de kook en laat het kort doorkoken.
  • Voeg de basilicumblaadjes toe en gebruik een staafmixer om de saus te pureren tot een glad mengsel.
  • Bind de saus met een bindmiddel (allesbinder of maïzena) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat het nog even goed doorkoken.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Serveer de basilicum knoflooksaus als smaakvol bijgerecht bij vlees, vis of groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Pas de dikte van de saus aan naar jouw voorkeur door meer of minder bindmiddel toe tevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus