Basisbouillon voor Authentieke Chinese Gerechten
Een aromatische bouillon als basis voor diverse Chinese gerechten.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 1½ l water
- 1 kilo ribbetjes
- 1 kippenkarkas
- 1 theelepel zout
- 2 stukjes verse gember
- ½ blokje kippenbouillon optioneel
Instructies
- Kook de kippenkarkas en ribbetjes 5 minuten in 1½ liter water.
- Verwijder het schuim dat tijdens het koken ontstaat.
- Voeg de zout en verse gember toe aan de pan.
- Laat de bouillon 1½ uur zachtjes sudderen.
- Haal de kip en de ribbetjes uit de bouillon.
- Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
- Voeg, indien nodig, een ½ blokje kippenbouillon toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze bouillon past perfect bij een lichte witte wijn zoals Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | Protein: 20 g | Vet: 8 g | Zout: 12 mg