Een kom met heldere Chinese bouillon, geserveerd in een traditionele keramische kom met een subtiel patroon. De soep is goudkleurig en bevat plakjes verse gember en groene uien. Op de achtergrond staan een bordje met verse gember en een schaaltje met gehakte lente-ui in een warme, vintage Chinese keuken met houten oppervlakken.

Basisbouillon voor Authentieke Chinese Gerechten

Een aromatische bouillon als basis voor diverse Chinese gerechten.
Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan

Ingrediënten

  • l water
  • 1 kilo ribbetjes
  • 1 kippenkarkas
  • 1 theelepel zout
  • 2 stukjes verse gember
  • ½ blokje kippenbouillon optioneel

Instructies

  • Kook de kippenkarkas en ribbetjes 5 minuten in 1½ liter water.
  • Verwijder het schuim dat tijdens het koken ontstaat.
  • Voeg de zout en verse gember toe aan de pan.
  • Laat de bouillon 1½ uur zachtjes sudderen.
  • Haal de kip en de ribbetjes uit de bouillon.
  • Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
  • Voeg, indien nodig, een ½ blokje kippenbouillon toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze bouillon past perfect bij een lichte witte wijn zoals Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | Protein: 20 g | Vet: 8 g | Zout: 12 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bouillon / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst China
Extra aanwijzing Winter