Basisbouillon voor de Chinese keuken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Kippekarkas
  • 1 kilogram ribbetjes
  • liter water
  • 1 theelepel zout
  • 2 stukjes verse gember
  • Optioneel: ½ blokje kippenbouillon

Instructies

  • Kook het kippekarkas en de ribbetjes gedurende 5 minuten in 1½ liter water.
  • Verwijder het schuim dat zich vormt tijdens het koken.
  • Voeg 1 theelepel zout en 2 stukjes verse gember toe aan de bouillon.
  • Laat het geheel 1½ uur sudderen op laag vuur.
  • Haal de gekookte kip en ribbetjes uit de bouillon.
  • Breng de bouillon op smaak door deze te kruiden naar jouw voorkeur.
  • Voeg indien gewenst een half blokje kippenbouillon toe voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze basisbouillon vormt een uitstekende basis voor verschillende Chinese gerechten, zoals noedelsoepen, wontonsoepen of andere Aziatische gerechten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bouillon / Voorgerechten
Land van herkomst China