Basisrecept Muffins
Ingrediënten
- 300 g meel
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- 2 eieren
- 240 ml melk
- 180 g boter gesmolten
- 180 g suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng de droge ingrediënten in een kom: meel, bakpoeder en een snufje zout.
- In een andere kom meng je de natte ingrediënten: eieren, melk, gesmolten boter en suiker.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
- Zorg ervoor dat er geen grote klonten overblijven, maar roer niet te lang.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin
- zijn en een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
- Laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
- Notitie: Maak het nog lekkerder door 4 eetlepels cacaopoeder aan het beslag toe te voegen
- voor chocolademuffins.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak het nog lekkerder door 4 eetlepels cacaopoeder aan het beslag toe te voegen voor chocolademuffins.