Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 180 g boter gesmolten
- 180 g suiker
- 2 eieren
- 240 ml melk
- 300 g meel
- 2 theelepels bakpoeder
- Zout
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, suiker en zout) in een kom.
- Klop in een aparte kom de natte ingrediënten (boter, eieren en melk) samen.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten.
- Meng het geheel goed door tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over een ingevette muffinvorm of gebruik papieren vormpjes.
- Bak de muffins 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Laat de muffins afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg 4 eetlepels cacaopoeder toe aan het beslag voor chocolademuffins.
Wijnadvies:
Geniet met een glas zoete dessertwijn zoals Moscato.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 11 g