Een houten plank met versgebakken muffins, goudbruin en voorzien van kleurrijke papieren muffinvormpjes. De muffins staan in een vintage, rustieke keuken met een houten aanrechtblad en natuurlijke lichtinval. Op de achtergrond zijn een potje cacao, een kom met meel en andere bakspullen zichtbaar, wat een gezellige en huiselijke sfeer creëert.

Basisrecept voor Heerlijke Muffins

Een eenvoudig basisrecept voor luchtige en zachte muffins.
Porties: 12 muffins
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 180 g boter gesmolten
  • 180 g suiker
  • 2 eieren
  • 240 ml melk
  • 300 g meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Zout

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, suiker en zout) in een kom.
  • Klop in een aparte kom de natte ingrediënten (boter, eieren en melk) samen.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten.
  • Meng het geheel goed door tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over een ingevette muffinvorm of gebruik papieren vormpjes.
  • Bak de muffins 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  • Laat de muffins afkoelen voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg 4 eetlepels cacaopoeder toe aan het beslag voor chocolademuffins.
Wijnadvies:
Geniet met een glas zoete dessertwijn zoals Moscato.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst America
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Verjaardag