Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 40 gr eierdooiers gepasteuriseerd
- 45 gr eieren hele / gepasteuriseerd
- 100 gr suiker
- 2½ dl slagroom ongezoet
- 5 bastongekoeken
- karamelsaus2
- 2 dl koksroom
Instructies
Bastongeparfait
- Klop de slagroom totdat deze de dikte van yogurt heeft
- Doe de eierdooiers, de hele eieren en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie tot een temperatuur van 37graden Celsius.
- Klop het geheel vervolgens koud in een keukenmachine tot een heerlijke luchtige massa en schep deze door de slagroom.
- Verkruimel 4 van de Bastonge koeken en spatel door het mengsel.
- Verdeel de parfait tot slot over een muffinvorm of bakblik en zet enkele uren in de diepvries.
Karamelsaus
- Doe suiker in een pannetje n verwarm totdat deze gekarameliseerd is.
- Haal de pan van het vuur en voeg koksroom toe.
- Laat de karamel goed oplossen in de room door regelmatig te roeren.
- De karamelsaus is klaar zodra er een gladde massa ontstaat.
- Laat deze goed afkoelen alvorens je hem gebruikt.
Opmaak van het bord.
- Spuit een toefje slagroom op het schaaltje
- Haal de parfait uit het vormpje en leg deze ernaast.
- Verkruimel het Bastogne koekje over de slagroom en parfait
- Zig zag tot slot de karamelsaus over de parfait