Bavarois met Fruit naar Keuze

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg fruit naar keuze mag eventueel diepgevroren fruit zijn (frambozen, aardbeien, citroen, ...)
  • 200 g griessuiker
  • 1 dl water
  • 8 blaadjes gelatine
  • ½ l room
  • 1 pakje vanillesuiker

Instructies

  • Het fruit, de suiker en het water laten koken.
  • De blaadjes gelatine laten weken zoals beschreven en uitwringen.
  • Voeg de gelatine toe aan het mengsel van fruit, suiker, en water.
  • Klop de room licht op en voeg deze toe aan het mengsel.
  • Voeg het pakje vanillesuiker toe.
  • Giet het mengsel in een mooie puddingvorm.
  • Laat bij voorkeur 1 nacht rusten.
  • Als je geen zaadjes in de bavarois wilt, zeef dan het fruit eerst door een zeef.
  • Notitie: Garneer met extra vers fruit of een toefje slagroom voor een feestelijke touch.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk