BBQ Groentespies met Zoetzuur en Pandan Rijstsalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de marinade:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel Chinese vijfkruidenpoeder

Groentespies:

  • 1 pak Alpro® Soya Tofu Basis
  • 1 courgette
  • 250 g champignons
  • 300 g gekookte nieuwe aardappelen

Rijstsalade:

  • 250 g Pandan rijst
  • 100 g ontdooide diepvriesdoperwten
  • 1 rode paprika
  • 125 g taugé
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels suiker

Instructies

  • Doe de rijst in een pan met 350 ml water.
  • Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat 15 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar en droog is.
  • Meng de rijstazijn, suiker en zout.
  • Voeg dit mengsel samen met de doperwten, taugé en fijngehakte paprika toe aan de gare rijst.
  • Hiermee is je rijstsalade klaar!
  • Snipper de gember en knoflook, meng ze met de andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Laat de groenten en tofu ca.
  • 2 cm groot snijden en marineer ze in deze mix.
  • Verwarm de BBQ of grill voor.
  • Rijg de gemarineerde groenten en tofu aan spiesen.
  • Gril de spiesen gedurende 5 minuten aan elke kant op de BBQ of plaats ze 5 minuten in een oven op 200 graden tot ze gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er wat extra marinade overheen.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 18 g | Vet: 6 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Salade / Vleesvervangers
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch