BBQ Groentespies met Zoetzuur en Pandan Rijstsalade
Ingrediënten
Voor de marinade:
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel sherry
- 1 cm verse gember
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
Groentespies:
- 1 pak Alpro® Soya Tofu Basis
- 1 courgette
- 250 g champignons
- 300 g gekookte nieuwe aardappelen
Rijstsalade:
- 250 g Pandan rijst
- 100 g ontdooide diepvriesdoperwten
- 1 rode paprika
- 125 g taugé
- 50 ml rijstazijn
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels suiker
Instructies
- Doe de rijst in een pan met 350 ml water.
- Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat 15 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar en droog is.
- Meng de rijstazijn, suiker en zout.
- Voeg dit mengsel samen met de doperwten, taugé en fijngehakte paprika toe aan de gare rijst.
- Hiermee is je rijstsalade klaar!
- Snipper de gember en knoflook, meng ze met de andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
- Laat de groenten en tofu ca.
- 2 cm groot snijden en marineer ze in deze mix.
- Verwarm de BBQ of grill voor.
- Rijg de gemarineerde groenten en tofu aan spiesen.
- Gril de spiesen gedurende 5 minuten aan elke kant op de BBQ of plaats ze 5 minuten in een oven op 200 graden tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er wat extra marinade overheen.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 18 g | Vet: 6 g | Sugar: 10 g