Beef Sukiyaki met Ananas en Peultjessalade
Ingrediënten
- 1 pak Conimex Beef Sukiyaki maaltijdpakket
- Conimex Wok Olie
- 300 g biefstukreepjes
- 300 g peultjes
- 1 blikje ananasstukjes
- 6 lente-uitjes
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel Conimex Sojasaus
Instructies
- Meng de marinademix (uit het pak) in een kom met 2 eetlepels olie.
- Schep de biefstukreepjes erdoor en laat 10 minuten marineren.
- Kook de rijst (uit het pak) in 15 minuten gaar.
- Afgieten.
- Kook de peultjes in ca. 5 minuten beetgaar.
- Afgieten en koud spoelen.
- Laat ondertussen de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op.
- Snijd de lente-uitjes in smalle reepjes.
- Meng het citroensap, 6 eetlepels olie, de sojasaus en naar smaak 1 of 2 eetlepels van het
- opgevangen ananasvocht in een ruime schaal met de peultjes en de lente-uitjes.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de biefstukreepjes 3 minuten.
- Voeg 2 dl koud water en de sausmix (uit het pak) toe.
- Breng al roerend aan de kook.
- Voeg de Mirin (uit het pak) en de ananasstukjes toe en warm 1 minuut mee.
- Verdeel de rijst over 2-3 borden en schep de sukiyaki ernaast.
- Geef de salade erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Notitie: Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes en Sambal Oelek op tafel.
Variatietip: Voeg 1 in reepjes gesneden paprika toe aan de salade.
Variatietip: Voeg 1 in reepjes gesneden paprika toe aan de salade.