Beef Sukiyaki met Ananas en Peultjessalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Conimex Beef Sukiyaki maaltijdpakket
  • Conimex Wok Olie
  • 300 g biefstukreepjes
  • 300 g peultjes
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 6 lente-uitjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel Conimex Sojasaus

Instructies

  • Meng de marinademix (uit het pak) in een kom met 2 eetlepels olie.
  • Schep de biefstukreepjes erdoor en laat 10 minuten marineren.
  • Kook de rijst (uit het pak) in 15 minuten gaar.
  • Afgieten.
  • Kook de peultjes in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Afgieten en koud spoelen.
  • Laat ondertussen de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op.
  • Snijd de lente-uitjes in smalle reepjes.
  • Meng het citroensap, 6 eetlepels olie, de sojasaus en naar smaak 1 of 2 eetlepels van het
  • opgevangen ananasvocht in een ruime schaal met de peultjes en de lente-uitjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de biefstukreepjes 3 minuten.
  • Voeg 2 dl koud water en de sausmix (uit het pak) toe.
  • Breng al roerend aan de kook.
  • Voeg de Mirin (uit het pak) en de ananasstukjes toe en warm 1 minuut mee.
  • Verdeel de rijst over 2-3 borden en schep de sukiyaki ernaast.
  • Geef de salade erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Notitie: Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes en Sambal Oelek op tafel.
Variatietip: Voeg 1 in reepjes gesneden paprika toe aan de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerecht / Rundvlees / Salade