Belgisch Klapstuk met Bier en Ontbijtspek
Een smaakvolle Belgische klassieker met klapstuk, bier en groenten, perfect voor een gezellig diner.
Equipment
Ingrediënten
- 750 g klapstuk
- 1 flesje licht bier
- 75 g ontbijtspek
- 2 wortels
- 2 uien
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 laurierblad
- 1 theelepel suiker
- 0,5 theelepel tijm
- Peper
- Zout
Instructies
- Bestrooi de klapstuk met peper en zout en snijd het vlees in grote dobbelstenen.
- Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
- Pel de uien en snipper ze fijn.
- Bekleed een ovenschaal met de helft van de plakjes ontbijtspek.
- Leg de stukken klapstuk op het spek en voeg het laurierblad en de tijm toe.
- Verdeel de plakjes wortel, gesnipperde ui en gehakte peterselie over het vlees.
- Schenk het bier in de schaal tot het vlees net onder staat.
- Strooi de suiker over het geheel en bedek met de rest van het ontbijtspek.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of een deksel.
- Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 175°C en laat het gerecht 1,5 uur garen.
- Serveer met aardappelpuree en rode bietjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht rode wijn zoals Pinot Noir of een kruidige Belgische tripel past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 45 g | Vet: 33 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 3 g