Belgische Asperges met Foelieboter
Ingrediënten
Instructies
- Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af.
- Schil de asperges rondom met een dunschiller, beginnend vanaf de kop.
- Kook intussen de eieren hard gedurende ongeveer 8 minuten.
- Hak de peterselie fijn.
- Breng een ruime pan water aan de kook en voeg zout, suiker en foelie toe.
- Kook de asperges in 12 à 15 minuten beetgaar.
- Pel de hardgekookte eieren en prak de eierdooiers en eiwitten apart fijn.
- Smelt de boter op zeer laag vuur, zodat het bovenste deel helder wordt (klaren).
- Giet het heldere deel over in vier schaaltjes en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat (het bezinksel wordt niet gebruikt).
- Verdeel de asperges over borden of een schaal en verdeel de geprakte eierdooiers, eiwitten en peterselie in banen erover.
- Serveer met de geklaarde boter, extra peper en nootmuskaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte krielaardappeltjes.