Belgische Asperges met Foelieboter

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg witte asperges
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 zakje peterselie 30 g
  • Zout
  • ½ theelepel suiker
  • 1 stukje foelie
  • 250 g boter
  • Nootmuskaat
  • Peper

Instructies

  • Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af.
  • Schil de asperges rondom met een dunschiller, beginnend vanaf de kop.
  • Kook intussen de eieren hard gedurende ongeveer 8 minuten.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Breng een ruime pan water aan de kook en voeg zout, suiker en foelie toe.
  • Kook de asperges in 12 à 15 minuten beetgaar.
  • Pel de hardgekookte eieren en prak de eierdooiers en eiwitten apart fijn.
  • Smelt de boter op zeer laag vuur, zodat het bovenste deel helder wordt (klaren).
  • Giet het heldere deel over in vier schaaltjes en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat (het bezinksel wordt niet gebruikt).
  • Verdeel de asperges over borden of een schaal en verdeel de geprakte eierdooiers, eiwitten en peterselie in banen erover.
  • Serveer met de geklaarde boter, extra peper en nootmuskaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte krielaardappeltjes.

Wijnadvies:

Geniet van dit gerecht met lichte, frisse en fruitige witte wijnen. Denk aan ronde, fruitige en soms wat kruidige witte wijnen voor een perfecte combinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch