Belgische friet

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg kruimige aardappels
  • Frituurvet

Instructies

  • Snijd de geschilde aardappels met een scherp mes tot frieten.
  • Plaats de gesneden frieten in een bak met water.
  • Het water zal in het begin troebel zijn.
  • Giet het water na 5 minuten weg en voeg schoon water toe.
  • Herhaal dit proces totdat het water helder blijft.
  • Droog de frieten grondig.

Bak de frieten in twee stappen:

  • De eerste keer in frituurvet op ongeveer 150 ºC gedurende 6 minuten.
  • Haal ze eruit en bak de volgende lading.
  • Als alle frieten zijn gebakken, verhoog dan de temperatuur van het vet naar 180 ºC.
  • Bak de frieten nu nog een keer tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten.
  • Serveer deze Belgische frieten heerlijk knapperig en geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst België