Belgische Mosselen in Uiensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • ¼ kopje water
  • 1 prei
  • 4 uien
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Schil de uien en snijd ze in smalle ringen.
  • Giet het water in een grote pan en stoof de uien tot ze zacht zijn.
  • Was de prei en snijd hem in stukken.
  • Voeg de prei toe aan de pan met uien, leg het deksel op de pan en kook de groenten gedurende 10 minuten gaar.
  • Verwijder ondertussen de baarden van de mosselen en spoel ze goed af.
  • Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de pan met groenten.
  • Kook de mosselen op middelhoog vuur gedurende 10-15 minuten, of tot de schelpen openstaan.
  • Serveer de mosselen met het kookvocht en de meegekookte groenten.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 40 g | Vet: 5 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij