Belgische Mosselen in Uiensaus
Ingrediënten
- 4 kg mosselen
- ¼ kopje water
- 1 prei
- 4 uien
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Schil de uien en snijd ze in smalle ringen.
- Giet het water in een grote pan en stoof de uien tot ze zacht zijn.
- Was de prei en snijd hem in stukken.
- Voeg de prei toe aan de pan met uien, leg het deksel op de pan en kook de groenten gedurende 10 minuten gaar.
- Verwijder ondertussen de baarden van de mosselen en spoel ze goed af.
- Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de pan met groenten.
- Kook de mosselen op middelhoog vuur gedurende 10-15 minuten, of tot de schelpen openstaan.
- Serveer de mosselen met het kookvocht en de meegekookte groenten.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 40 g | Vet: 5 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g