Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belgische Mosselen in Uiensaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kg
mosselen
▢
¼
kopje
water
▢
1
prei
▢
4
uien
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Instructies
Schil de uien en snijd ze in smalle ringen.
Giet het water in een grote pan en stoof de uien tot ze zacht zijn.
Was de prei en snijd hem in stukken.
Voeg de prei toe aan de pan met uien, leg het deksel op de pan en kook de groenten gedurende 10 minuten gaar.
Verwijder ondertussen de baarden van de mosselen en spoel ze goed af.
Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de pan met groenten.
Kook de mosselen op middelhoog vuur gedurende 10-15 minuten, of tot de schelpen openstaan.
Serveer de mosselen met het kookvocht en de meegekookte groenten.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
3
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij