Bengaalse Elephant Milk Cocktail met Ananas en Kokos
Een exotische Bengaalse cocktail met ananas, kokoslikeur, advocaat en een vleugje curry. Een verrassend drankje met een tropische twist!
Equipment
- Sapcentrifuge of blender
- cocktailshaker
- 4 glazen
Ingrediënten
- 1 kleine ananas vers
- 1 dl kokoslikeur bijv. Batida de Coco
- 2 eetlepels dikke advocaat
- 1 mespunt milde curry
- ½ liter koude karnemelk
Instructies
- Schil de ananas, verwijder de vezelige kern en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Pers de ananasstukken uit met een sapcentrifuge of pureer ze in een blender en zeef het sap.
- Meng in een cocktailshaker het ananassap met de kokoslikeur, advocaat, milde curry en koude karnemelk.
- Schud krachtig tot alles goed gemengd is.
- Schenk de cocktail uit in gekoelde glazen.
- Serveer direct, eventueel gegarneerd met bananenchips voor een knapperige bite.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail heeft al een rijke, exotische smaakbeleving.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 4 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g