Een stijlvol gepresenteerde Elephant Milk cocktail, geserveerd in een elegant glas op een rustieke houten tafel. De romige, lichtgele drank is gegarneerd met een verse ananasschijf en subtiel bestrooid met een vleugje milde kerriepoeder. Naast het glas liggen enkele bananenchips. De setting is sfeervol aangekleed met kleurrijke decoratieve patronen, tropische fruitschijfjes en warm sfeervol licht. 🍍🥥✨

Bengaalse Elephant Milk Cocktail met Ananas en Kokos

Een exotische Bengaalse cocktail met ananas, kokoslikeur, advocaat en een vleugje curry. Een verrassend drankje met een tropische twist!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Sapcentrifuge of blender
  • cocktailshaker

Ingrediënten

  • 1 kleine ananas vers
  • 1 dl kokoslikeur bijv. Batida de Coco
  • 2 eetlepels dikke advocaat
  • 1 mespunt milde curry
  • ½ liter koude karnemelk

Instructies

  • Schil de ananas, verwijder de vezelige kern en snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Pers de ananasstukken uit met een sapcentrifuge of pureer ze in een blender en zeef het sap.
  • Meng in een cocktailshaker het ananassap met de kokoslikeur, advocaat, milde curry en koude karnemelk.
  • Schud krachtig tot alles goed gemengd is.
  • Schenk de cocktail uit in gekoelde glazen.
  • Serveer direct, eventueel gegarneerd met bananenchips voor een knapperige bite.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail heeft al een rijke, exotische smaakbeleving.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 4 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cocktails / Dranken / Koude Dranken
Land van herkomst India
Jaargetijde: Zomer