Beriani

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g mager rundvlees in blokjes
  • 2 theelepels koenjit
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kopje fijngesneden sjalot
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 stuks fijngesneden lomboks rode pepers
  • kopje santen kokosmelk
  • 2 theelepels djahe gember
  • 1 theelepel maanzaad
  • 4 eetlepels geklaarde boter
  • 5 stuks kruidnagel
  • 5 cm pijpkaneel
  • 10 amandelen
  • 10 cashewnoten
  • 500 g basmatirijst

Instructies

  • Maak een boemboe van knoflook, djahe, lombok, maanzaad, cashewnoten en amandelen.
  • Verwarm de geklaarde boter en roerbak de kruidnagel, pijpkaneel en sjalot.
  • Voeg het rundvlees, 1 theelepel zout, de gemalen ingrediënten en de kerrie toe.
  • Roer het goed door en bak het 10 minuten.
  • Voeg de santen toe aan de rijst en kook deze totdat het vocht geabsorbeerd is.
  • Doe dan de rijst over in een vuurvaste schaal, maak een kuiltje in het midden en doe daar het vleesmengsel in.
  • Dek de schaal af, zet hem in een oven van 100ºC en kook totdat de rijst gaar is.
  • Dit kan ongeveer 30 minuten duren.
  • Geniet van deze heerlijke beriani, een smaakvol Indiaas gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst India