Bieflapjes met Mango-Gember Saus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 mango ca. 300 g
  • 4 bolletjes gember
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 dl tomatensap
  • 3 bosuitjes
  • 150 g sugar snaps
  • 400 g bieflapjes
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels kruidenbouillonpoeder

Instructies

Voorbereiding:

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • Pureer in een keukenmachine de mango met de gember, gembersiroop en tomatensap tot een gladde saus.
  • Als je geen keukenmachine hebt, snijd dan de mango en gember heel fijn en wrijf alles door een zeef boven een kom.
  • Snijd de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Maak de sugar snaps schoon.
  • Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.

Bereiding:

  • Verhit de olie in een wok.
  • Pers de knoflook erboven uit en bak de bieflapjes al omscheppend in ongeveer 3 minuten bruin.
  • Voeg de bosui en sugar snaps toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
  • Voeg de mangosaus en het kruidenbouillonpoeder toe en breng aan de kook.
  • Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Serveer met pandanrijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij de exotische smaken van de mango-gember saus en het malse vlees van de bieflapjes.

Voedingswaarden

Calories: 458 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 28 g | Vet: 27 g | Zout: 1.9 mg | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal