Biefstuk Kebab

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g biefstuk in blokjes van 3 cm
  • 4 stuks prei in stukjes van 3 cm
  • 3 eetlepels olie
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1,2 dl Japanse sojasaus
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Steek afwisselend stukjes biefstuk en prei aan kebabstokjes.
  • Verhit olie in een grote braadpan en bak 2 kebabstokjes tegelijk ongeveer 2 minuten in de hete olie totdat ze aan alle kanten bruin zijn.
  • Giet de olie uit de pan en meng de rest van de ingrediënten.
  • Giet dit mengsel over het vlees en prei en kook vervolgens nog 2-3 minuten.
  • Neem het vlees en de prei uit de pan en laat de saus nog even sudderen totdat deze dikker wordt.
  • Giet de saus over het vlees en prei en garneer met partjes citroen.
  • Serveer deze heerlijke biefstuk kebab als smakelijk bijgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Japan