Biefstuk met Cranberry-Port Saus en Magor-Crème

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g verse cranberry's
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 theelepels tijm
  • 190 ml vleesfond
  • 2 dl rode port
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels aardappelzetmeel
  • 50 g magor-kaas
  • 2 Argentijnse biefstukken van ca. 125 g elk
  • 25 g boter of margarine
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 2 theelepels roze peperbessen

Instructies

voorbereiding:

  • Was de cranberry's in een zeef en laat ze uitlekken.
  • Breng de cranberry's in een pan met sinaasappelsap en tijm aan de kook.
  • Laat ze in ca. 10 minuten gaarkoken.
  • Wrijf de cranberry's door een zeef boven een andere pan.
  • Roer de vleesfond, rode port en suiker door de cranberrypuree.
  • Breng aan de kook en laat op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
  • Roer het aardappelzetmeel los in een kopje met 2 theelepels water.
  • Voeg al roerend aan het mengsel toe en blijf roeren tot er een licht gebonden saus ontstaat.
  • Roer de magor-kaas smeuïg en doe deze over in een spuitzak.

Bereiding:

  • Laat de biefstukken ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm twee borden voor.
  • Verhit boter in een koekenpan.
  • Bak de biefstukken in ca. 4 minuten aan elke kant bruin en van binnen rosé.
  • Bestrooi ze halverwege met zout en peper.
  • Leg de biefstukken op de warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Roer de cranberrysaus door het bakvet en breng aan de kook.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de saus langs de biefstukken op de borden.
  • Spuit een flinke toef magor-crème op elke biefstuk.
  • Strooi de roze peperbessen erover.
  • Serveer met aardappelpuree en gegrilde of gestoomde courgette.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past goed bij de smaak van de biefstuk en de krachtige cranberry-port saus.

Voedingswaarden

Calories: 578 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 34 g | Vet: 29 g | Zout: 3.4 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerecht / Rundvlees
Land van herkomst Nederland