Biefstuk met Cranberry-Port Saus en Magor-Crème
Ingrediënten
- 250 g verse cranberry's
- 1 dl sinaasappelsap
- 2 theelepels tijm
- 190 ml vleesfond
- 2 dl rode port
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels aardappelzetmeel
- 50 g magor-kaas
- 2 Argentijnse biefstukken van ca. 125 g elk
- 25 g boter of margarine
- Zout
- Versgemalen peper
- 2 theelepels roze peperbessen
Instructies
voorbereiding:
- Was de cranberry's in een zeef en laat ze uitlekken.
- Breng de cranberry's in een pan met sinaasappelsap en tijm aan de kook.
- Laat ze in ca. 10 minuten gaarkoken.
- Wrijf de cranberry's door een zeef boven een andere pan.
- Roer de vleesfond, rode port en suiker door de cranberrypuree.
- Breng aan de kook en laat op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
- Roer het aardappelzetmeel los in een kopje met 2 theelepels water.
- Voeg al roerend aan het mengsel toe en blijf roeren tot er een licht gebonden saus ontstaat.
- Roer de magor-kaas smeuïg en doe deze over in een spuitzak.
Bereiding:
- Laat de biefstukken ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen.
- Verwarm twee borden voor.
- Verhit boter in een koekenpan.
- Bak de biefstukken in ca. 4 minuten aan elke kant bruin en van binnen rosé.
- Bestrooi ze halverwege met zout en peper.
- Leg de biefstukken op de warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Roer de cranberrysaus door het bakvet en breng aan de kook.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de saus langs de biefstukken op de borden.
- Spuit een flinke toef magor-crème op elke biefstuk.
- Strooi de roze peperbessen erover.
- Serveer met aardappelpuree en gegrilde of gestoomde courgette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past goed bij de smaak van de biefstuk en de krachtige cranberry-port saus.Voedingswaarden
Calories: 578 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 34 g | Vet: 29 g | Zout: 3.4 mg | Sugar: 15 g