Biefstuk met Gekarameliseerde Sjalotten en Tomatensaus
Sappige biefstuk geserveerd met gekarameliseerde sjalotten in een rijke tomatensaus. Eenvoudig, snel en vol van smaak!
Equipment
Ingrediënten
- 6 sjalotjes
- 40 g boter of bakproduct
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- ½ theelepel tijm
- 1 dl tomatensap
- Zeezout
- Zwarte peper
- 2 biefstukjes à 100 g
Instructies
- Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
- Smelt de helft van de boter in een steelpan en fruit de sjalotjes zachtjes glazig.
- Strooi de bruine basterdsuiker erover en voeg de tijm en het tomatensap toe.
- Laat het geheel op matig hoog vuur ongeveer 5 minuten inkoken tot een dikke saus.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan.
- Bak de biefstukjes op hoog vuur in ongeveer 4 minuten bruin en van binnen rosé.
- Bestrooi de biefstukjes met zout en zwarte peper.
- Leg de biefstukjes op de borden en schep de sjalotten met tomatensaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Franse Merlot of een Syrah, past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 24 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 8 g