Een Mexicaans geïnspireerde presentatie van biefstuk met sjalotjes en tomatensaus, geserveerd op een rustiek aardewerken bord. De malse biefstuk is bedekt met een rijke tomatensaus, doordrenkt met gekarameliseerde sjalotjes. De garnering bestaat uit verse koriander, schijfjes limoen en kleurrijke chilipepers. De setting is omlijst met traditionele Mexicaanse textielpatronen, een houten tafel en warm, sfeervol licht voor een uitnodigende presentatie. 🌶️🥩🍅✨

Biefstuk met Gekarameliseerde Sjalotten en Tomatensaus

Sappige biefstuk geserveerd met gekarameliseerde sjalotten in een rijke tomatensaus. Eenvoudig, snel en vol van smaak!
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 sjalotjes
  • 40 g boter of bakproduct
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ½ theelepel tijm
  • 1 dl tomatensap
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 2 biefstukjes à 100 g

Instructies

  • Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
  • Smelt de helft van de boter in een steelpan en fruit de sjalotjes zachtjes glazig.
  • Strooi de bruine basterdsuiker erover en voeg de tijm en het tomatensap toe.
  • Laat het geheel op matig hoog vuur ongeveer 5 minuten inkoken tot een dikke saus.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan.
  • Bak de biefstukjes op hoog vuur in ongeveer 4 minuten bruin en van binnen rosé.
  • Bestrooi de biefstukjes met zout en zwarte peper.
  • Leg de biefstukjes op de borden en schep de sjalotten met tomatensaus eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Franse Merlot of een Syrah, past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 24 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Saus
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Winter