Biefstuk met Gember en Kruidige Saus
Een smaakvol rundvleesgerecht met gember, bamboescheuten en een kruidige saus. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd!
Equipment
- Wok of grote koekenpan
- scherp mes
- Kommen voor marinade en saus
Ingrediënten
Voor het vlees:
- 250 g biefstuk in plakjes van ½ cm dik gesneden
- Mespunt ve-tsin
- 3 el lichte sojasaus
- 2 el rijstwijn of droge sherry
- Zout naar smaak
- Zwarte peper uit de molen, naar smaak
- 1 cm verse gemberwortel geschild en geraspt
Voor de saus:
- 1 dessertlepel suiker
- Mespunt ve-tsin
- 1 el zoete ketjap
- 3 el bouillon
- 1 tl sesamolie
- 1-2 el rijstwijn of droge sherry
Voor de bereiding:
- 4 el olie
- 2-3 cm verse gemberwortel geschild en in dunne plakjes gesneden
- 4 lente-uitjes fijngehakt
- 100 g bamboescheuten in plakjes gesneden
- 2 groene pepertjes schoongemaakt, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
Instructies
- Meng alle kruiden voor het vlees in een kom.
- Voeg de biefstukplakjes toe, schep goed om en laat minimaal 20 minuten marineren.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een aparte kom.
- Verhit 3 eetlepels olie in een wok op middelhoog vuur.
- Bak de plakjes gemberwortel en lente-ui tot ze glazig zijn.
- Voeg de bamboescheuten en de groene pepers toe en bak nog 2 minuten op laag vuur.
- Haal de groenten uit de wok en zet apart.
- Verhit de resterende olie in de wok op hoog vuur.
- Schroei de biefstukstukjes in 2-3 minuten rondom dicht.
- Voeg de groenten terug in de wok.
- Schenk de saus erover, breng aan de kook en laat het geheel 1-2 minuten sudderen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de biefstuk met gember op een bedje van gestoomde jasmijnrijst of noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g