Biefstuk met gember, geserveerd op een kleurrijke schaal, met lente-ui, bamboescheuten en groene pepers, omhuld in een glanzende gembersaus.

Biefstuk met Gember en Kruidige Saus

Een smaakvol rundvleesgerecht met gember, bamboescheuten en een kruidige saus. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd!
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Wok of grote koekenpan
  • scherp mes
  • Kommen voor marinade en saus

Ingrediënten

Voor het vlees:

  • 250 g biefstuk in plakjes van ½ cm dik gesneden
  • Mespunt ve-tsin
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 el rijstwijn of droge sherry
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper uit de molen, naar smaak
  • 1 cm verse gemberwortel geschild en geraspt

Voor de saus:

  • 1 dessertlepel suiker
  • Mespunt ve-tsin
  • 1 el zoete ketjap
  • 3 el bouillon
  • 1 tl sesamolie
  • 1-2 el rijstwijn of droge sherry

Voor de bereiding:

  • 4 el olie
  • 2-3 cm verse gemberwortel geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 4 lente-uitjes fijngehakt
  • 100 g bamboescheuten in plakjes gesneden
  • 2 groene pepertjes schoongemaakt, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden

Instructies

  • Meng alle kruiden voor het vlees in een kom.
  • Voeg de biefstukplakjes toe, schep goed om en laat minimaal 20 minuten marineren.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een aparte kom.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok op middelhoog vuur.
  • Bak de plakjes gemberwortel en lente-ui tot ze glazig zijn.
  • Voeg de bamboescheuten en de groene pepers toe en bak nog 2 minuten op laag vuur.
  • Haal de groenten uit de wok en zet apart.
  • Verhit de resterende olie in de wok op hoog vuur.
  • Schroei de biefstukstukjes in 2-3 minuten rondom dicht.
  • Voeg de groenten terug in de wok.
  • Schenk de saus erover, breng aan de kook en laat het geheel 1-2 minuten sudderen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de biefstuk met gember op een bedje van gestoomde jasmijnrijst of noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Azië / China
Extra aanwijzing Winter
Geschikt voor Dieët: Notenvrij