Biefstuk met Rode Wijn Geitenkaassaus en Roerbakspinazie
Geniet van een malse biefstuk met een rijke rode wijn geitenkaassaus en frisse roerbakspinazie voor een verfijnde maaltijd.
Equipment
- grill
- sauspan
Ingrediƫnten
Instructies
- Laat de boter heet worden en bak de biefstukken in circa 4 minuten aan beide zijden bruin.
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Doe de rode wijn en de bouillon in een sauspan en laat het tot de helft reduceren.
- Roer de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Leg voor het serveren een plakje geitenkaas op de biefstukjes en plaats dit tezamen even onder de grill.
- Roerbak de spinazie met knoflook en uitjes.
- Leg de biefstukjes op een bord en serveer de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de biefstuk met aardappelpuree of een frisse salade voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Deze biefstuk past goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van de saus aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g