Biefstuk Saté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje saté marinademix
  • 400 g biefstuk
  • 400 g witte rijst
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 250 g paddenstoelen champignons en/of shii-takes
  • Wokolie
  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 3 eetlepels ketjap asin

Instructies

  • Week de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
  • Maak de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in blokjes van ongeveer 2 cm en marineer ze gedurende 15 minuten in de marinade.
  • Rijg de gemarineerde biefstukblokjes aan de satéstokjes.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Was en snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit een wok en voeg een scheutje wokolie toe.
  • Roerbak hierin de broccoli gedurende 5 minuten.
  • Voeg de gesneden paddenstoelen toe en wok nog 2 minuten mee.
  • Dep de biefstukspiesjes droog en gril ze in een grillpan of onder de grill gedurende 3-5 minuten, keer ze regelmatig.
  • Meng ondertussen de geraspte gember met de ketjap en lente-uitjes.
  • Voeg de helft van dit mengsel toe aan de groenten en roer goed door.
  • Verdeel de gekookte rijst en de gewokte groenten over 4 borden.
  • Leg de gegrilde biefstukspiesjes op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.
  • Serveer met Conimex Sambal Brandal voor wie van extra pit houdt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet gebruiken in plaats van biefstuk voor de saté.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een lichte Shiraz past goed bij dit gerecht en vult de smaken mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 33 g | Vet: 17 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees