Biersoep met Krokante Deegkorst
Deze unieke biersoep wordt geserveerd in een bierpul en afgedekt met een goudbruine krokante deegkorst. Een feestelijk gerecht voor bierliefhebbers!
Equipment
- Bierpullen (ovenbestendig)
- kwastje
Ingrediënten
- 1 liter warme biersoep bijvoorbeeld een romige biersoep met kruiden
- 1 rol bladerdeeg of gistdeeg
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol het deeg uit tot een dunne plak die groter is dan de opening van de bierpul.
- Giet de warme biersoep in de bierpullen.
- Maak de bovenrand van de bierpul vochtig en leg de deegplak erop.
- Druk de zijkanten goed aan zodat het deeg stevig vastzit.
- Klop het ei los en bestrijk het deeg met een kwastje.
- Plaats de bierpullen op een bakplaat en zet ze in de hete oven.
- Bak het deeg in ca.
- 15 minuten goudbruin en krokant.
- Serveer direct en breek de korst open om de soep te eten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een glas donker bier voor een rijke, volle smaakbeleving.Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep past het best bij een Belgisch abdijbier of een robuust bruin bier.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 22 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 5 g