Biersoep met Pompoen, Bleekselderij en Gerookte Ham
Een rijke en smaakvolle soep met pompoen, bleekselderij en gerookte ham, op smaak gebracht met kerrie en afgemaakt met Karmeliet Tripel bier.
Equipment
- soeppan
- mes
- blender of staafmixer
- Lepel
Ingrediënten
- 250 g bleekselderij in stukjes gesneden, houd 2 eetlepels achter
- 250 g pompoen geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 0,8 l kippen- of kalfsbouillon
- 2 theelepels kerriepoeder
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
- 4 eetlepels crème fraîche
- 150 g magere gerookte ham in snippers
- 2 eetlepels bladselderij fijngesneden
Instructies
- Schil en ontpit de pompoen en snijd deze in blokjes.
- Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), ui en knoflook fijn.
- Verhit de olie in een soeppan en roerbak de groenten kort.
- Zet het vuur laag, voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
- Pureer de groenten tot een gladde soep en giet de puree terug in de pan.
- Voeg de helft tot driekwart van het bier toe en verwarm de soep nog 5 minuten.
- Roer de crème fraîche en de gerookte ham door de soep en warm het geheel goed door.
- Serveer de soep in verwarmde soepborden.
- Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en geef er warm stokbrood en een bokaal Tripel bier bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg geroosterde pompoenpitten of ringetjes bleekselderij toe voor extra textuur en smaak.
Wijnadvies:
De soep gaat uitstekend samen met Karmeliet Tripel bier, maar kan ook geserveerd worden met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g