Biersoep met Rodenbach en Kalfsschenkel
Deze rijke Belgische biersoep met Rodenbach, kalfsschenkel en romige afwerking is een echte smaakexplosie. Perfect voor liefhebbers van hartige en verwarmende gerechten!
Ingrediënten
- 2 stengels witte selderij fijngesneden
- 4 preien fijngesneden
- 3 uien fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 l Rodenbachbier
- 250 g tarwegriesmeel
- 1 kalfsschenkel
- 250 ml lichte bouillon
- 2 eieren eiwitten
- 1 el bloem
- 150 g boter
- 250 ml room
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 2 el verse kervel fijngesnipperd
Instructies
- Smelt de boter in een grote pan en laat de fijngesneden groenten zachtjes wellen.
- Bestrooi de groenten lichtjes met de bloem en roer goed door.
- Overgiet het mengsel met het Rodenbachbier en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Laat de soep zachtjes koken.
- Los het griesmeel op in de lichte bouillon en voeg dit samen met de kalfsschenkel toe aan de soep.
- Laat 30 minuten zachtjes koken tot de schenkel gaar is.
- Haal de schenkel uit de pan en houd warm.
- Zift de soep, voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
- Klop het eiwit lichtjes op en giet het onder voortdurend roeren door een vergiet in de roomsoep.
- Snijd de kalfsschenkel in fijne stukjes en voeg deze samen met de fijngesnipperde kervel toe aan de soep.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers boerenbrood en een glas Rodenbach voor de ultieme smaakervaring.Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep past het beste bij een Belgisch roodbruin bier zoals Rodenbach.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 32 g | Vet: 28 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g