Biersoep met Rodenbach en Kalfsschenkel

Een realistische foto van biersoep met Rodenbach en kalfsschenkel, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De soep heeft een diepe, rijke bruine kleur en een fluweelzachte textuur, met de moutige, licht zure tonen van Rodenbach bier. Zacht gegaarde stukjes kalfsschenkel drijven in de bouillon, gegarneerd met verse peterselie en een drizzle room. Een rustiek brood ligt ernaast, ideaal om in de soep te dopen. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met een klein glas Rodenbach, extra peterselie en een schaaltje grof zout, subtiel vervaagd.

Biersoep met Rodenbach en Kalfsschenkel

Deze rijke Belgische biersoep met Rodenbach, kalfsschenkel en romige afwerking is een echte smaakexplosie. Perfect voor liefhebbers van hartige en verwarmende gerechten!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stengels witte selderij fijngesneden
  • 4 preien fijngesneden
  • 3 uien fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 l Rodenbachbier
  • 250 g tarwegriesmeel
  • 1 kalfsschenkel
  • 250 ml lichte bouillon
  • 2 eieren eiwitten
  • 1 el bloem
  • 150 g boter
  • 250 ml room
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 el verse kervel fijngesnipperd

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan en laat de fijngesneden groenten zachtjes wellen.
  • Bestrooi de groenten lichtjes met de bloem en roer goed door.
  • Overgiet het mengsel met het Rodenbachbier en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Laat de soep zachtjes koken.
  • Los het griesmeel op in de lichte bouillon en voeg dit samen met de kalfsschenkel toe aan de soep.
  • Laat 30 minuten zachtjes koken tot de schenkel gaar is.
  • Haal de schenkel uit de pan en houd warm.
  • Zift de soep, voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Klop het eiwit lichtjes op en giet het onder voortdurend roeren door een vergiet in de roomsoep.
  • Snijd de kalfsschenkel in fijne stukjes en voeg deze samen met de fijngesnipperde kervel toe aan de soep.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met vers boerenbrood en een glas Rodenbach voor de ultieme smaakervaring.

Wijnadvies:

Niet van toepassing, deze soep past het beste bij een Belgisch roodbruin bier zoals Rodenbach.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 32 g | Vet: 28 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst
Feestdagen etc oktoberfest