Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote kom
- scherp mes
Ingrediënten
- 250 gram gekookte rode biet in blokjes
- 150 gram aardappel iets hard gekookt en in blokjes
- 1 appel in kleine blokjes
- Geitenkaas in blokjes naar smaak (ongeveer 100 gram)
- 2 teentjes knoflook geplet
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- ¼ theelepel peper
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 sjalotje fijngesneden
- 1 theelepel mosterd
Optioneel:
- 3 haringen in blokjes gesneden
Instructies
Voorbereiding:
- Schil en kook de aardappelen tot ze iets hard zijn en snijd ze in blokjes.
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Snijd de gekookte rode biet in blokjes.
- Snijd de sjalot fijn en hak de peterselie fijn.
- Snijd de geitenkaas en eventueel de haring in blokjes.
Saus Bereiden:
- Meng in een grote kom de geplette knoflook, olie, azijn, peper en mosterd tot een dressing.
Salade Samenstellen:
- Voeg de blokjes rode biet, aardappel, appel, geitenkaas en sjalot toe aan de kom met de dressing.
- Meng alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
Optioneel: Haring Toevoegen:
- Als je haring toevoegt, snijd deze in blokjes en meng voorzichtig door de salade.
Afwerking:
- Strooi de fijngehakte peterselie over de salade en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geschikt voor vegetariërs (zonder haring) of pescotariërs (met haring)
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 10 g