Bietensalade met Aardappel en Geitenkaas

Bietensalade met Aardappel en Geitenkaas

Heerlijke salade bij warm weer.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte rode biet in blokjes
  • 150 gram aardappel iets hard gekookt en in blokjes
  • 1 appel in kleine blokjes
  • Geitenkaas in blokjes naar smaak (ongeveer 100 gram)
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • ¼ theelepel peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 theelepel mosterd

Optioneel:

  • 3 haringen in blokjes gesneden

Instructies

Voorbereiding:

  • Schil en kook de aardappelen tot ze iets hard zijn en snijd ze in blokjes.
  • Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  • Snijd de gekookte rode biet in blokjes.
  • Snijd de sjalot fijn en hak de peterselie fijn.
  • Snijd de geitenkaas en eventueel de haring in blokjes.

Saus Bereiden:

  • Meng in een grote kom de geplette knoflook, olie, azijn, peper en mosterd tot een dressing.

Salade Samenstellen:

  • Voeg de blokjes rode biet, aardappel, appel, geitenkaas en sjalot toe aan de kom met de dressing.
  • Meng alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.

Optioneel: Haring Toevoegen:

  • Als je haring toevoegt, snijd deze in blokjes en meng voorzichtig door de salade.

Afwerking:

  • Strooi de fijngehakte peterselie over de salade en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geschikt voor vegetariërs (zonder haring) of pescotariërs (met haring)
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Pescatarian / Vegetarisch