Bietjessalade met geroosterde hazelnoten
AllerHande december 2003
Equipment
Ingrediënten
- 1 zakje hazelnoten 65 g, grofgehakt
- 1 theelepel karwijzaad kummel
- 2 eetlepel(s) diksap appel fles à 400 ml, Biologisch
- 2 theelepel mosterd
- 1 eetlepel(s) ciderazijn fles à 250 ml, Biologisch
- 6 eetlepel(s) walnootolie
- 1 zak eikenbladslamelange 100 g
- 4 rode bietjes gekookt
Instructies
- In droge koekenpan hazelnoten rondom bruin roosteren.
- Op bord laten afkoelen.
- Vervolgens karwijzaad kort roosteren en over hazelnoten strooien.
- In kom dressing kloppen van diksap, mosterd, azijn en olie.
- Dressing op smaak brengen met zout en peper.
- In schaal sla omscheppen met helft van dressing.
- Sla over vier borden verdelen.
- Bietjes in dunne plakjes snijden en op sla leggen.
- Rest van dressing erover druppelen.
- Salade bestrooien met hazelnoot en karwijzaad.