Bilus: Gefrituurde Rijstmeelkoekjes
Een traditionele Indonesische lekkernij: knapperige, gefrituurde koekjes van rijstmeel, perfect als zoet tussendoortje.
Equipment
- Frituurpan of koekenpan
- Spuitzak met dun tuitje
Ingrediënten
- 9 eieren
- 200 g kristalsuiker
- 1,2 l dunne santen
- 500 g rijstemeel
- plantaardige olie
Instructies
- Klop de eieren met de suiker los in een kom.
- Klop de santen en het rijstmeel erdoor tot er een glad beslag ontstaat.
- Verhit een laagje olie in een frituurpan of koekenpan.
- Doe het beslag in een spuitzak met een dun tuitje.
- Spuit het beslag in de vorm van een spiraal (ongeveer 7 cm doorsnee) in de hete olie.
- Frituur de koekjes aan beide kanten goudbruin en krokant.
- Verwerk op deze manier al het beslag.
- Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het frituren, eventueel met een beetje extra kristalsuiker of palmsuiker.
Wijnadvies:
Niet van toepassing.
Voedingswaarden
Calories: 130 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 11 g