Bilus: Gefrituurde Rijstmeelkoekjes

Goudbruine, krokante koekjes van rijstmeel (Bilus), licht opgeblazen door het frituren. Geserveerd op een keramisch bord met een vleugje poedersuiker, in een warme en huiselijke setting.

Bilus: Gefrituurde Rijstmeelkoekjes

Een traditionele Indonesische lekkernij: knapperige, gefrituurde koekjes van rijstmeel, perfect als zoet tussendoortje.
Porties: 18 stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Frituurpan of koekenpan
  • Spuitzak met dun tuitje

Ingrediënten

  • 9 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 1,2 l dunne santen
  • 500 g rijstemeel
  • plantaardige olie

Instructies

  • Klop de eieren met de suiker los in een kom.
  • Klop de santen en het rijstmeel erdoor tot er een glad beslag ontstaat.
  • Verhit een laagje olie in een frituurpan of koekenpan.
  • Doe het beslag in een spuitzak met een dun tuitje.
  • Spuit het beslag in de vorm van een spiraal (ongeveer 7 cm doorsnee) in de hete olie.
  • Frituur de koekjes aan beide kanten goudbruin en krokant.
  • Verwerk op deze manier al het beslag.
  • Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct na het frituren, eventueel met een beetje extra kristalsuiker of palmsuiker.
Wijnadvies:
Niet van toepassing.

Voedingswaarden

Calories: 130 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Frituren / Koek
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij