Binte Biloehoeta
garnalen met maïs en tomaten in kruidige saus met kokos
Ingrediënten
- 300 gram Gepelde garnalen
- 240 gram maïskorrels gekookte
- peper uit de molen
- 1 theelepel Javaanse suiker
- 4 grote ontvelde tomaten
- 2 gedroogde lomboks rawit
- 1 ui gesnipperde
- 100 gram kokos
- 2 theelepel ketjap asin
- 1 citroen sap er van
- 4 lente-uitjes gesnipperd
Instructies
- Bestrooi de garnalen met wat zout en peper.
- Schep ze om en laat ze 10 min. staan.
- Breng 4 dl water aan de kook.
- Voeg theelepel zout, maïs, suiker en parten tomaat toe.
- Laat alles 3 min. zachtjes koken.
- Verkruimel de rawit en wrijf ze samen met de ui tot een pasta. ooi
- Doe de pasta in de pan met maïs etc. en strooi al roerend de kokos erover.
- Zet het vuur lager en laat alles 10 min. zachtjes doorkoken.
- Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
- Dan de ketjap erbij met het citroensap en de garnalen.
- Alles goed omscheppen.
- Zodra de garnalen warm zijn, opdienen in een voorverwarmde schaal.
- Strooi vlak voor het opdienen de gesnipperde voorjaarsuitjes er overheen.