Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
De dag van tevoren:
Stoof de gehakte ui en de in dobbelsteentjes gesneden wortel en bleekselderij in de olijfolie en een klontje boter aan.
Voeg de garnalenkoppen en het visafval toe en stoof deze mee.
Meng de tomatenpuree eronder en laat ook die even licht verkleuren.
Bestrooi met rijstebloem en meng goed.
Flambeer de cognac, blus met de witte wijn en Schenk er de visbouillon en de kippenbouillon bij.
Aromatiseer met een mespuntje geplette peperkorrels, eventueel cayennepeper, de geplette knoflook, de tijm en het laurierblaadje.
Laat opkoken, schuim af en laat 20 minuten zachtjes koken.
Giet deze basis door een zeef.
De dag zelf:
Laat terug opkoken, schuim af, passeer door een fijne zeef (of sauszeef) en breng op smaak met peper en zout.
Garneer per kop met een koffielepel cognac, 1 eetlepel gepelde grijze garnalen en 1 eetlepel al dan niet half opgeklopte room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Bisque van grijze garnalen