Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- bakvormpje kerstklok
Ingrediënten
- 1 jan bladerdeeg
- 1 eigeel
- 100 g groene pesto
- 4 plakjes rauwe ham
- 4 kerstomaatjes
- 1 handje rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Rol het deeg uit op het bakpapier.
- Snijd het bladerdeeg met een mes in 8 gelijke rechthoekige vlakken.
- Druk met het bakvormpje kerstklokken uit het midden van
- 4 rechthoeken. Dit lukt het best wanneer het bladerdeeg koud is.
- Leg de kerstklokken apart.
- Dek de uitgestoken lapjes bladerdeeg af met een dicht plakje bladerdeeg en keer om zodat de uitgestoken kerstklok in het bladerdeeg zichtbaar is.
- Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier.
- Prik de binnenkant van het bladerdeeg plakje in met een vork. E
- n bestrijk de randen met eigeel.
- Bestrijk ook de kerstklokken met eigeel.
- Bak samen in de oven in circa 6 minuten goudbruin en knapperig.
- Verdeel de pesto over de bladerdeeg bakjes.
- Beleg met een plakje ham, partjes tomaat en rucola.