Bladerdeeg Kerstklok Bakje

BLADERDEEG KERSTKLOK-BAKJE

Bladerdeeg Kerstklok Bakje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • bakvormpje kerstklok

Ingrediënten

  • 1 jan bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 100 g groene pesto
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 4 kerstomaatjes
  • 1 handje rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Rol het deeg uit op het bakpapier.
  • Snijd het bladerdeeg met een mes in 8 gelijke rechthoekige vlakken.
  • Druk met het bakvormpje kerstklokken uit het midden van
  • 4 rechthoeken. Dit lukt het best wanneer het bladerdeeg koud is.
  • Leg de kerstklokken apart.
  • Dek de uitgestoken lapjes bladerdeeg af met een dicht plakje bladerdeeg en keer om zodat de uitgestoken kerstklok in het bladerdeeg zichtbaar is.
  • Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier.
  • Prik de binnenkant van het bladerdeeg plakje in met een vork. E
  • n bestrijk de randen met eigeel.
  • Bestrijk ook de kerstklokken met eigeel.
  • Bak samen in de oven in circa 6 minuten goudbruin en knapperig.
  • Verdeel de pesto over de bladerdeeg bakjes.
  • Beleg met een plakje ham, partjes tomaat en rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst