Bladerdeegdessert met Honing, Druiven en Vanille-ijs

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 4 eetlepels honing met oranjebloesem
  • 100 g groene pitloze druiven
  • 1 eetlepel muntblaadjes in dunne reepjes gesneden
  • 1 liter vanille-ijs
  • 1 zakje walnoten 55 g, grofgehakt
  • 2 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de plakken bladerdeeg in vieren en leg de 16 vierkantjes op een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Prik de vierkantjes in met een vork en besprenkel ze met 2 eetlepels honing.
  • Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat ze vervolgens even afkoelen.
  • Halveer de druiven en meng ze met de muntblaadjes.
  • Leg op elk bord een vierkantje bladerdeeg, schep er een flinke bol vanille-ijs op en bedek deze met een tweede bladerdeegvierkantje.
  • Bestrooi de torentjes met de grofgehakte walnoten en poedersuiker.
  • Druppel de rest van de honing eroverheen.
  • Garneer het bord met het druiven-muntmengsel en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië past perfect bij dit zoete en fruitige dessert. De verfrissende bubbels en de fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de druiven, honing en vanille-ijs mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch