Bladerdeeghapjes met Tomaat-Olijventapenade

Bladerdeeghapjes met Tomaat-Olijventapenade

Deze heerlijke bladerdeeghapjes gevuld met een smaakvolle tapenade van tomaat en olijven zijn perfect voor elke borrel of feestje. Gemakkelijk te maken en ideaal om te serveren als hartige snack!
Porties: 14 Hapjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in 28 vierkantjes van 6 x 6 cm.
  • Snijd de gedroogde tomaten en olijven heel fijn en meng deze goed door elkaar om een tapenade te maken.
  • Leg op elk vierkantje bladerdeeg het uiteinde van een houten stokje (maak deze van tevoren nat).
  • Schep een beetje van het tomaten-olijvenmengsel in het midden van elk vierkantje.
  • Bestrijk de randen van het deeg met eigeel en leg er een tweede vierkantje bladerdeeg op.
  • Druk de randen aan met een vork om de hapjes te sluiten.
  • Bestrijk de bovenkant van de hapjes met eigeel.
  • Bak de hapjes in het midden van de oven gedurende ca.
  • 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

bekijk alle hapjes tussen de recepten.
Vervang het ei door water voor veganistische hapjes
 
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een rosé.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Koude Hapjes / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw / Picknick / Verjaardag