Bladerdeegslof met blauwaderkaas en peer

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
wachten 20 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 1 blik peren (460 g) uitgelekt
  • 150 g roquefort of danish blue, verkruimeld
  • 1 eetlepel verse rozemarijn in losse naaldjes
  • versgemalen peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, elkaar ca. 1 cm overlappend.
  • Deegranden goed vastdrukken, zodat één rechthoekige deeglap van 13 x 38 cm ontstaat.
  • Peren droogdeppen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • Plakjes peer dakpansgewijs op deeg rangschikken, ca. 1 cm van rand vrijlaten.
  • Roquefort, rozemarijn en peper over peren verdelen. In midden van oven bladerdeegslof in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Op rechthoekige platte schaal schuiven.

Voedingswaarden

Calories: 175 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hartige taart / Kaas
Land van herkomst Frankrijk