Bladerdeegslof met blauwaderkaas en peer
Ingrediënten
- 3 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
- 1 blik peren (460 g) uitgelekt
- 150 g roquefort of danish blue, verkruimeld
- 1 eetlepel verse rozemarijn in losse naaldjes
- versgemalen peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, elkaar ca. 1 cm overlappend.
- Deegranden goed vastdrukken, zodat één rechthoekige deeglap van 13 x 38 cm ontstaat.
- Peren droogdeppen met keukenpapier en in plakjes snijden.
- Plakjes peer dakpansgewijs op deeg rangschikken, ca. 1 cm van rand vrijlaten.
- Roquefort, rozemarijn en peper over peren verdelen. In midden van oven bladerdeegslof in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Op rechthoekige platte schaal schuiven.
Voedingswaarden
Calories: 175 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g