Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg Tante Fanny
- 3 groene asperges per taartje in totaal 18 stuks
- ½ ei losgeklopt
- 1-2 eetlepels olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 6 kwarteleitjes
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snijd het deeg in zes gelijke rechthoeken en snijd de randen in, zodat er een soort bakje ontstaat.
- Prik met een vork gaatjes in het midden van elk bakje en bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
- Bak het bladerdeeg in 15 tot 20 minuten goudbruin.
- Verwarm ondertussen een grillpan op middelhoog vuur.
- Bestrijk de groene asperges rondom met olijfolie en gril ze in ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Laat ze iets afkoelen en snijd ze vervolgens in stukjes die op de bladerdeegtaartjes passen.
- Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de gebakken bladerdeegtaartjes en leg daar de stukjes gegrilde groene asperges op.
- Zorg voor wat ruimte in het midden van elk taartje.
- Breek voorzichtig een kwarteleitje boven het midden van elk taartje, zodat de eidooier daar kan liggen.
- Zet de bladerdeegtaartjes met groene asperges en kwarteleitje nog even terug in de oven tot de eitjes net gestold zijn.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer direct uit de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bladerdeegtaartjes met een frisse groene salade voor een heerlijke lentebrunch of als voorgerecht bij een feestelijke maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 9 g | Vet: 14 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 1 g