Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Lint
Ingrediënten
- 1 pak broodmix van 1000 g
Instructies
- Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
- Rol het deeg uit met een deegroller en steek bloemvormige vormen uit het deeg.
- Leg de uitgesneden bloemen op een bakblik bekleed met bakpapier.
- Maak in het midden van elke bloem een gaatje en laat de bloemen nog eens ongeveer 30 minuten rijzen.
- Bak de bloemen in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
- Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal vervolgens een lint door elk gaatje van de deegbloem.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte, broodachtige bloemen.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 7 g | Vet: 2 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g