Een bakplaat met versgebakken bloemvormige broodjes, goudbruin en mooi gerezen, met een lint door het midden van elk broodje. De setting is een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, verlicht door zacht natuurlijk licht dat de bloemvormen en luchtige textuur benadrukt.

Bloemige Broodjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix van 1000 g

Instructies

  • Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
  • Rol het deeg uit met een deegroller en steek bloemvormige vormen uit het deeg.
  • Leg de uitgesneden bloemen op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Maak in het midden van elke bloem een gaatje en laat de bloemen nog eens ongeveer 30 minuten rijzen.
  • Bak de bloemen in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal vervolgens een lint door elk gaatje van de deegbloem.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte, broodachtige bloemen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 7 g | Vet: 2 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen