Bloemige Broodjes

Een bakplaat met versgebakken bloemvormige broodjes, goudbruin en mooi gerezen, met een lint door het midden van elk broodje. De setting is een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, verlicht door zacht natuurlijk licht dat de bloemvormen en luchtige textuur benadrukt.

Bloemige Broodjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix van 1000 g

Instructies

  • Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
  • Rol het deeg uit met een deegroller en steek bloemvormige vormen uit het deeg.
  • Leg de uitgesneden bloemen op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Maak in het midden van elke bloem een gaatje en laat de bloemen nog eens ongeveer 30 minuten rijzen.
  • Bak de bloemen in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal vervolgens een lint door elk gaatje van de deegbloem.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte, broodachtige bloemen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 7 g | Vet: 2 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen