Bombe van Kreeftenlasagne

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Pastadeeg:

  • 400 g grano duro
  • 200 g eidooier
  • Olijfolie
  • Water
  • Zout

Vulling:

  • 6 kreeften
  • 1 kg spinazie
  • 250 g zeekraal
  • 9 tomaten

Saus:

  • 50 g boter
  • 1 sjalotje
  • 60 g bloem
  • 1 dl witte wijn
  • 30 cc cognac
  • ½ ltr kreeftenfond
  • 1 dl room

Vinaigrette:

  • 1 dl rode wijnazijn
  • 1 dl kreeftenfond
  • 3 dl olijfolie
  • 1 bos basilicum
  • Zout
  • Peper
  • Balsamico

Garnering:

  • Basilicum

Instructies

Pastadeeg:

  • Meng grano duro met eidooier en zout.
  • Voeg geleidelijk olijfolie en water toe tot een homogeen deeg ontstaat.
  • Verpak in plasticfolie en laat minstens een uur rusten.

Vulling:

  • Kook de kreeften kort en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  • Bereid de tomaten en blancheer de spinazie en zeekraal.
  • Laat goed uitlekken.

Saus:

  • Fruit sjalot in boter, voeg bloem toe en maak een roux.
  • Giet witte wijn en een deel van de kreeftenfond erbij, roer glad.
  • Voeg de rest van de kreeftenfond toe en laat zachtjes koken.
  • Voeg room en cognac toe, breng op smaak.

Vinaigrette:

  • Meng azijn met kreeftenfond, zout, en peper.
  • Voeg olijfolie toe tot een emulsie ontstaat.
  • Breng op smaak met balsamico en basilicum.

Lasagne:

  • Rol het pastadeeg uit en steek 18 cirkels uit.
  • Kook ze 6 minuten, spoel koud en laat drogen.
  • Snijd de grote cirkels in tot de helft en leg ze in de bombevormen.
  • Vul met kreeft, saus, spinazie, tomaat, saus, kreeft, saus, zeekraal, saus en dek af met pastadeeg.
  • Zet in de koeling om op te stijven.
  • Bestrijk met water, rol door kaas en zet op een bakplaat.

Afwerking:

  • Bak de lasagnebombes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Verwarm het kreeftenvlees in visfond.

Dresseren:

  • Snijd de bombes doormidden en zet ze op de borden.
  • Schep het kreeftenvlees ervoor en voeg vinaigrette toe.
  • Garneer met gefrituurde basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een luxueus hoofdgerecht met de smaak van kreeft, spinazie en tomaat, omhuld door zalig pastadeeg en verrijkt met een heerlijke saus en vinaigrette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zeevruchten