Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- plastic folie
- kommetjes
Ingrediënten
- 6 plakken gerookte zalm
- 1,5 eetlepel azijn
- 1 theelepel fijne Dijonmosterd
- 4 eetlepels maïsolie
- 1 theelepel poedersuiker
- versgemalen peper
- 150 g fijngesneden ijsbergsla
- 2 eetlepels mayonaise
- 6 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
- 100 g sevrugakaviaar
- 1 eetlepel kervel
- 4 theelepel kaviaar
- 4 to efjes friséesla
Instructies
- Leg in acht kommetjes een flink stuk plastic folie dat er rondom overheen hangt.
- Snijd elke plak zalm overlangs doormidden en leg in elk kommetje kruiselings acht repen zalm zo dat ze over de rand hangen.
- Roer voor de vinaigrette de azijn met de mosterd, de maïsolie, poedersuiker en peper door elkaar.
- Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.
- Vermeng de ijsbergsla met de vinaigrette (let op, de sla mag beslist niet vochtig zijn).
- Vul de beklede kommetjes met de sla en sla de overhangende zalm eroverheen.
- Verpak deze zalmbonbons in folie en leg ze in de koelkast.
- Roer voor de kaviaarsaus de mayonaise en de crème fraîche door elkaar.
- Breng de saus op smaak met peper en roer het bieslook en de sevruga kaviaar erdoor.
- Maak op vier gekoelde borden een spiegeltje kaviaarsaus.
- Leg in het midden een bonbon met daarop een theelepel kaviaar.
- Garneer met een toefje kervel en een toefje frisée.