Bosvruchten IJsbomb

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Een smalle, hoge ronde schaal

Ingrediënten

  • 1 liter roomijs met aardbeiensmaak en cheesecakestukjes
  • 500 ml sorbetijs met bosvruchtensmaak
  • Optioneel:
  • opgeklopte slagroom

Instructies

  • Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden.
  • Schep het roomijs in een smalle, hoge ronde schaal en strijk het dik uit langs de wanden van de schaal, zodat er in het midden een holte ontstaat.
  • Vul de holte met het sorbetijs en zet de schaal minstens 1 uur in de vriezer.
  • Doop de onderkant van de schaal kort in een bak met heet water en stort de ijsbombe op een schaal.
  • Bestrijk de ijsbombe eventueel met opgeklopte slagroom en steek er wat decoraties zoals sterretjes in.
  • Zet de bombe met de brandende decoraties op tafel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze ijsbombe kan ook als eenpersoons dessert in kleine kommetjes worden gemaakt.

Wijnadvies:

Serveer het met een feestelijke dessertwijn zoals een mousserende wijn of een zoete witte wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert