Bosvruchten IJsbomb
Equipment
- Een smalle, hoge ronde schaal
Ingrediënten
- 1 liter roomijs met aardbeiensmaak en cheesecakestukjes
- 500 ml sorbetijs met bosvruchtensmaak
- Optioneel:
- opgeklopte slagroom
Instructies
- Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden.
- Schep het roomijs in een smalle, hoge ronde schaal en strijk het dik uit langs de wanden van de schaal, zodat er in het midden een holte ontstaat.
- Vul de holte met het sorbetijs en zet de schaal minstens 1 uur in de vriezer.
- Doop de onderkant van de schaal kort in een bak met heet water en stort de ijsbombe op een schaal.
- Bestrijk de ijsbombe eventueel met opgeklopte slagroom en steek er wat decoraties zoals sterretjes in.
- Zet de bombe met de brandende decoraties op tafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze ijsbombe kan ook als eenpersoons dessert in kleine kommetjes worden gemaakt.