Bourgondische Franse Appeltaart Deluxe
Rijke Franse appeltaart met Bourgondische pralines en knapperige bodem, een perfecte afsluiter van elk diner.
Equipment
- rooster
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 150 g koude boter in stukjes
- 1½ dl water
- Snufje zout
- 2 eetlepels custard
- 6 geschilde appels in plakjes
- Bourgondische pralines gepelde amandelen met rode bakkerskleurstof
- 2 eieren
- 2 eetlepels suiker
Instructies
- Maak het deeg door de bloem, boter, water en zout te mengen.
- Kneed tot een glad deeg.
- Bekleed een taartvorm met het deeg.
- Bestrooi de bodem van de taart met custardpoeder.
- Vul de vorm met plakjes appel en Bourgondische pralines.
- Klop de eieren los met de suiker en giet dit mengsel over de taartvulling.
- Bak de taart 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180 ºC.
- Verplaats het rooster naar een lagere positie en bak de taart nog eens 20 minuten.
- Laat de taart afkoelen in de oven en vervolgens op een rooster.
- Serveer de Bourgondische appeltaart met een toef slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Gewürztraminer of een Riesling uit de Elzas, Frankrijk, versterkt de rijke en fruitige smaken van deze appeltaart.