Een rustieke en hartige foto van een Bourgondische runderstoofpot, geserveerd in een keramische pot. De stoofpot is rijk en bruin van kleur, gevuld met malse stukken rundvlees, wortels, champignons en een romige saus, afgewerkt met verse peterselie. De setting toont een gezellige keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals een knapperig brood, een fles rode wijn en rustieke keukengerei versterken de warme en uitnodigende sfeer.

Bourgondische Runderstoofpot met Bier en Mosterd

Een rijke en smaakvolle Bourgondische runderstoofpot, perfect voor koude dagen.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 3 winterwortels in plakjes gesneden
  • 250 g champignons in vieren gesneden
  • 40 g boter
  • 100 g ontbijtspek in blokjes gesneden
  • 700 g runderpoelet
  • Zout
  • Peper
  • 1-2 eetlepels mosterd
  • 1 flesje bier
  • 1 appel geschild en in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels maïzena
  • liter slagroom
  • 3 eetlepels peterselie gehakt

Instructies

  • Maak de groenten schoon en snijd de ui, wortels en champignons.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes circa 1 minuut.
  • Voeg het runderpoelet toe en bak het rondom bruin.
  • Voeg de ui, een derde van de wortels en een derde van de champignons toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel mosterd.
  • Giet het flesje bier erbij.
  • Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat 2 uur stoven.
  • Roer af en toe.
  • Voeg de resterende wortels en champignons toe, samen met 3 dl water.
  • Laat het opnieuw aan de kook komen en laat nog 45 minuten stoven.
  • Voeg de stukjes appel toe en laat 10 minuten stoven.
  • Roer de maïzena glad met de slagroom en voeg dit al roerende toe aan de stoofpot.
  • Roer tot het geheel is gebonden en breng op smaak met zout en peper.
  • Strooi gehakte peterselie over de stoofpot en serveer met aardappelpuree, rijst of vers brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bourgogne of een Bordeaux past perfect bij de rijke smaken van deze runderstoofpot.

Voedingswaarden

Calories: 440 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 38 g | Vet: 24 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst / Winter