Bourgondische Runderstoofpot met Bier en Mosterd
Een rijke en smaakvolle Bourgondische runderstoofpot, perfect voor koude dagen.
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui in stukjes gesneden
- 3 winterwortels in plakjes gesneden
- 250 g champignons in vieren gesneden
- 40 g boter
- 100 g ontbijtspek in blokjes gesneden
- 700 g runderpoelet
- Zout
- Peper
- 1-2 eetlepels mosterd
- 1 flesje bier
- 1 appel geschild en in stukjes gesneden
- 2 eetlepels maïzena
- ⅛ liter slagroom
- 3 eetlepels peterselie gehakt
Instructies
- Maak de groenten schoon en snijd de ui, wortels en champignons.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes circa 1 minuut.
- Voeg het runderpoelet toe en bak het rondom bruin.
- Voeg de ui, een derde van de wortels en een derde van de champignons toe.
- Breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel mosterd.
- Giet het flesje bier erbij.
- Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat 2 uur stoven.
- Roer af en toe.
- Voeg de resterende wortels en champignons toe, samen met 3 dl water.
- Laat het opnieuw aan de kook komen en laat nog 45 minuten stoven.
- Voeg de stukjes appel toe en laat 10 minuten stoven.
- Roer de maïzena glad met de slagroom en voeg dit al roerende toe aan de stoofpot.
- Roer tot het geheel is gebonden en breng op smaak met zout en peper.
- Strooi gehakte peterselie over de stoofpot en serveer met aardappelpuree, rijst of vers brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bourgogne of een Bordeaux past perfect bij de rijke smaken van deze runderstoofpot.
Voedingswaarden
Calories: 440 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 38 g | Vet: 24 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 6 g