Bramentaart met Verse Munt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Taartvorm
  • handmixer

Ingrediënten

  • 500 g bramen
  • eetlepels wodka
  • 4 eieren
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 100 g bloem
  • 50 g boter gesmolten
  • 200 ml crème fraîche
  • 250 ml volle melk
  • Poedersuiker
  • 2 eetlepels verse munt in dunne reepjes

Instructies

  • Spoel de bramen voorzichtig af onder koud stromend water in een zeef en laat ze uitlekken.
  • Meng de bramen vervolgens in een kom met de wodka.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker met een handmixer tot een luchtig mengsel.
  • Voeg al kloppend achtereenvolgens de bloem, ½ theelepel zout, de helft van de gesmolten boter, de crème fraîche en de melk toe.
  • Blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
  • Schenk het beslag in een ingevette taartvorm en verdeel de bramen erover.
  • Druppel de rest van de gesmolten boter over de bramen.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestuif de taart royaal met poedersuiker zodra deze uit de oven komt.
  • Laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud.
  • Strooi voor het serveren de dunne reepjes verse munt over de taart en bestuif nogmaals met poedersuiker.
  • Schep de zachte taartpunten uit de vorm.
  • Geniet van deze heerlijke bramentaart met een verfrissende hint van munt!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze bramentaart met een zoete witte dessertwijn zoals een Muscat.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Italië