Bramentaart met Verse Munt
Equipment
- Taartvorm
- handmixer
Ingrediënten
- 500 g bramen
- 2½ eetlepels wodka
- 4 eieren
- 75 g witte basterdsuiker
- 100 g bloem
- 50 g boter gesmolten
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml volle melk
- Poedersuiker
- 2 eetlepels verse munt in dunne reepjes
Instructies
- Spoel de bramen voorzichtig af onder koud stromend water in een zeef en laat ze uitlekken.
- Meng de bramen vervolgens in een kom met de wodka.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker met een handmixer tot een luchtig mengsel.
- Voeg al kloppend achtereenvolgens de bloem, ½ theelepel zout, de helft van de gesmolten boter, de crème fraîche en de melk toe.
- Blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
- Schenk het beslag in een ingevette taartvorm en verdeel de bramen erover.
- Druppel de rest van de gesmolten boter over de bramen.
- Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
- Bestuif de taart royaal met poedersuiker zodra deze uit de oven komt.
- Laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud.
- Strooi voor het serveren de dunne reepjes verse munt over de taart en bestuif nogmaals met poedersuiker.
- Schep de zachte taartpunten uit de vorm.
- Geniet van deze heerlijke bramentaart met een verfrissende hint van munt!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze bramentaart met een zoete witte dessertwijn zoals een Muscat.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 25 g