Bredie

Lamsvlees Stoofpot
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g romatomaten
  • 2 rode pepers
  • 600 g lamslapjes in grove stukken gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 2 kleine uien in ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 cm verse gemberwortel geraspt
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
  • eetlepel verse Italiaanse kruidenmix fijngehakt
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 150 ml vleesfond

Instructies

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en hak ze fijn.
  • Wrijf het lamsvlees in met zwarte peper en bestrooi het met bloem.
  • Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees op hoog vuur in 4-6 minuten bruin.
  • Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak ze 2-3 minuten zachtjes mee.
  • Voeg de kardemom, gemalen koriander, Italiaanse kruiden, rode peper, tomaten, bruine suiker en vleesfond toe.
  • Meng goed.
  • Voeg zout naar smaak toe en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan gedurende 45-60 minuten, waarbij je af en toe roert.
  • Verwijder het deksel van de pan en laat het vocht in 15-20 minuten verdampen tot er een dikke saus ontstaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze Zuid-Afrikaanse Lamsvlees Stoofpot, ook wel bekend als "Bredie", met gekookte aardappels. Voor een extra pit kun je een hele rode peper ter decoratie op elk bord leggen (niet opeten!).

Wijnadvies:

Deze stoofpot gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Shiraz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Stoofpot
Land van herkomst Zuid Afrika
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij