Briouats van filodeeg met aardappel en kaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Filodeegvellen
  • 1 eigeel
  • 180 g gesmolten roomboter

Voor de vulling:

  • 2 grote aardappelen
  • 8 puntjes "La vache qui rit"-smeerkaas
  • 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Komijnpoeder naar smaak

Instructies

  • Was de aardappelen en kook ze in de schil tot ze gaar zijn.
  • Verwijder dan de schil en wrijf de aardappelen in een zeef tot puree.
  • Doe de puree in een kom, samen met de puntjes smeerkaas, de gehakte peterselie en zwarte peper, zout en komijnpoeder naar smaak.
  • Meng alles goed met elkaar.
  • Knip het filodeeg in lange, rechthoekige repen.
  • Besmeer de repen filodeeg met de gesmolten roomboter.
  • Schep lepels vulling op de uiteinden van de repen filodeeg en vouw er driehoekige briouats van.
  • Besmeer de briouats met losgeklopt eigeel en leg ze op een met bakpapier bedekt bakblik.
  • Bak de briouats in het midden van een voorverwarmde oven op 200 ºC tot ze goudbruin zijn.
  • Geniet van deze heerlijke Marokkaanse briouats met aardappel en kaas als voorgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Marokko