Broccoli-Blauwe Kaas Pizza met Tofu Reepjes
Ingrediënten
Voor de pizzabodem:
- 550 g harde bloem
- 300 ml water
- 20 ml olijfolie
- 1 zakje gist
- 1 tl zout
Voor de topping:
- 1 blik tomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- Alpro® Soya Bakken & Braden
- 1 stronk broccoli
- 150 g blauwe kaas
- 2 pakken Alpro® Soya Reepjes
Instructies
- Meng de ingrediënten voor het pizzadeeg en kneed dit gedurende 5 minuten grondig door elkaar.
- Laat het deeg 1½ uur rijzen.
- Je kunt ook kant-en-klare pizzabodems gebruiken.
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Snipper de ui en knoflook, en fruit ze in een pan met Alpro® Soya Bakken & Braden tot ze glazig zijn.
- Voeg de tomaten en oregano toe, en laat dit 20 minuten sudderen op een laag vuur.
- Blancheer de broccoli gedurende 3 minuten in kokend water.
- Verdeel het deeg in 4 delen en rol het uit.
- Bestrijk elke bodem met een beetje van de tomatensaus.
- Leg vervolgens de Alpro® Soya Reepjes, broccoli en blauwe kaas op de pizza's.
- Bak de pizza’s 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g